ЕПОКСИДНИ ПРАШКАСТИ ОБЛОГИ

Епоксидни лакови во прав се производи што можат да се формулираат за да се дадат слоеви кои имаат високи својства на врзување, јачина и одлична флексибилност, како и отпорност на хемикалии, горива и масла за подмачкување. Овие бои имаат одлични својства за покривање достапни се во широк спектар на нијанси и сјај. Типични апликации на овие лакови во прав,вклучуваат индустриска опрема, делови за подвозје од автомобили, метален мебел и уреди.

Апликација

Индустриски

Карактеристики

Лоша отпорност на УВ,
Одлична хемиска отпорност,
Многу добра механичка отпорност

Предности

Епоксидни лакови во прав нудат многу уникатни придобивки, вклучувајќи ги и следниве:

– Одлична отпорност на триење и абразија
– Исклучителна хемиска отпорност
– Одлична флексибилност и лесен дизајн
– Висок интегритет на слоеви

Понуда на Бои

Епоксидни лакови во прав се достапни во широк спектар на бои, во сјај, полу-сјај и мат верзии. Ние исто така нудиме широк спектар на металик бои и бои со специјални ефекти во нашата понуда.

Користење

Епоксидни лакови во прав се идеални за внатрешна употреба:

– Функционална
– Во општата индустрија
– Во областа на транспортот