INVER & VALSPAR

Од јуни 2013 година, Inver се гордее да ги здружи силите со Valspar, комбинирајќи го фокусот на клиентите на Inver, водечката технологија и траен успех на европскиот пазар на индустриски премази со глобалната дистрибуција и посветеноста на Valspar за супериорни резултати.

Valspar е светски лидер во индустријата за обложување и им нуди на своите клиенти иновативни и високо квалитетни производи, како и услуги со додадена вредност. Valspar на пазарот на потрошувачи им нуди широк спектар на производи со најквалитетна облога, како и решенија со висок квалитет во областа на градежништвото, индустријата, пакувањето и транспортот.

INVER & SHERWIN-WILLIAMS

Од јуни 2017 година Inver ги здружи силите со Sherwin Williams, додавајќи го силниот клиент фокус на Inver, водечката технологија и учинокот на успехот на глобалниот пазар на индустриски обложувања, на глобалниот отпечаток на Sherwin Williams и посветеност кон совршеност.

Sherwin Williams копманијата е основана во 1866 година, Sherwin Williams е глобален лидер во производството, развојот, дистрибуцијата и продажбата на бои. Компанијата произведува производи под добро познати брендови како што се Sherwin Williams, Valspar, Inver, Krylon, Minwax,Thompson’s и многу други . Со глобално седиште во Кливленд, Охајо, брендираните производи на Sherwin Williams се продаваат исклучиво преку ланец од повеќе од 4100 продавници и објекти на компанијата, додека другите брендови на компанијата се продаваат преку водечки масовни трговци и независни дилери на бои. Групацијата на Sherwin Williams обезбедува широк спектар на високо-инженерски решенија за градежни, индустриски, транспортни и други пазари во повеќе од 120 земји низ целиот свет.

Со постојаниот развој и можноста на пазарот да понуди различни решенија на своите клиентите. Во 2019 година Sherwin Williams го зема приматот на компанија број 1 по однос на понудата и продажбата на бои на светскиот пазар.