Епоксидно-полиестер (хибриди)

Епоксидни полиестерски прав се најчесто користени производи за обложување во индустријата заради нивната разновидност. Всушност, тие можат да бидат прилагодени на повеќето барања: нијанси на сјај, фино – крупна структура, хром-метал нијанси. Епокси-полиестерските бои се користат на сите места каде што нивната примена не бара отпорност на директна сончева светлина, како што се апликација на електрични апарати за домаќинство, метален канцелариски мебел, полици, радијатори и сите елементи што треба да имаат извонреден декоративен и заштитен ефект.

Апликација

Индустриски

Караткеристики

Ниска UV отпорност, многу добра хемиска отпорност, многу добра механичка отпорност.

Предности

Епоксидно-полиестер лакови во прав нудат многу уникатни придобивки, вклучувајќи:

– Ограничена отпорност на УВ зрачење
– Одлична способност за дизајн и флексибилност
– Екстремна отпорност на гребење
– Економија

Понуда на Бои

Епоксидни лакови во прав се достапни во широк спектар на бои, текстури и нијанси. Ние исто така нудиме широк спектар на хром-метални бои и специјални ефекти во нашата понуда.

Користење…

Епоксидно-полиестерски лакови во прав се идеални за внатрешна употреба:

– На домашни уреди
– На електрични уреди
– На мебелот
– Во општата индустрија