High Durability
(прашкасти облоги со висока издржливост)

Кога станува збор за отпорност на временски услови, најдобриот избор е HD (Високо издржлив) овие бои се со опсег со голема издржливост. Овие бои од полиестер во прав (PE / P / HD) се со различни опции за завршна обработка, како што се : мазна површина, сјајни, мат, стриктурна, не транспарентни и метализирани верзии. Овие прашкасти облоги се изработени специјално за пазарот во архитектурата и се сертифицирани за GSB Master Quality и Qualicoat class 2.

За другите престижни области кои, покрај нивната висока издржливост, бараат исклучителни својства на обложување, отпорност на гребење и хемиски супстанции како што се масло, гориво, алкални агенси и киселини и сл., Може да се изберат останатите полиуретански типови на прашкасти бои во прав.

Апликација

Комерцијални згради, станбени згради (Алкобонд фасади)

Карактеристики

Одлична УВ отпорност,

Многу добра хемиска отпорност

Добар механички отпор

Спецификации

Qualicoat class 2,GSB Master Quality.

Предности

Обложувањата со висока издржливост нудат многу придобивки, вклучувајќи:

– Супериорен УВ отпор

– Екстремно зачувување на бојата и конзистентност

– Одлични својства за врзување

– Ги исполнува Qualicoat class 2 и GSB Master Quality барања

Понуда на Бои

Обложувањата се со висока издржливост се достапни во широк спектар на бои од бела до црна боја, а имаат и специјални ефекти за да се постигне скоро за секој изглед на кој можете да помислите за исклучителен сјај. Оваа колекција вклучува Колекција 10, Колекција 12 и Колекција 15.

Користење

Високи издржливи облоги се идеални за надворешна употреба:

– На земјоделска и градежна опрема

– Во архитектурата

– Во општата индустрија

– Во областа на транспортот