Полиуретански прашкасти бои

Лакови во прав врз основа на полиуретан се познати по одличните својства за обложување, јачината и отпорноста на хемикалиите како што се горивото и детергентите,тие се отпорни на временски услови. Овие полиеуретански лакови во прав исто така можат да бидат формулирани во анти-графитна верзија, што ги прави погодни за мебел за јавни места или железнички вагони што можат лесно да се чистат со растворувачи без оштетувања.

Апликација

Деловни згради, станбени згради, индустрија

Карактеристики

Многу добра отпорност на УВ,

Многу добра хемиска отпорност,

Добра механичка отпорност

Предности

Прашоците засновани на полиуретан имаат многу уникатни карактеристики, вклучувајќи ги и следниве:

– Екстремно мазна завршница

– Одлична хемиска отпорност

– Одличен UV отпор

– Многу добри својства за врзување

Понуда на Бои

Полиуретанските прашкасти бои се достапни во сите основни бои во сјај, полу-сјај и мат верзии.

Користење

Прашкастите бои врз основа на полиуретан се идеални за надворешна употреба:

– На земјоделска и градежна опрема

– Во општата индустрија

– За мебел

– Во областа на транспортот